Reporadio.fi
Reporadio -kirjan virallinen kotisivu


Jarmo Viljakainen - Valtiotieteen lisensiaatti, journalisti, tietokirjailija, syntynyt Helsingissä 1948.
AIKALAISET ERIKOISHAASTATTELUISSA: REVON YLEISRADIO OLI KOMMUNISTIEN PÄÄKANAVA SUOMEN ”HENKISESSÄ MIEHITYKSESSÄ”

Teoksessa siteeratut tunnetut aikalaiset ovat antaneet myös erikoishaastattelun tänne kirjan kotisivulle. Tietopamfletin tekijä Jarmo Viljakainen haastatteli heitä vuosina 2009-2010. Tallenteiden kuvaaja on Pekka Pulkkila.

Haastatellut asiantuntijat vaikuttivat ns. taistolaiskommunismin nousun aikaan muun muassa Yleisradion hallintoelimissä, sanomalehti Uudessa Suomessa, Helsingin yliopistossa, ulkoasiainhallinnossa ja Suomen Taiteilijaseurassa. He vahvistavat vakuuttavasti teoksen 626:n lähdeviitteen kertoman. Näiden aikalaisten mukaan reporadion ns. informatiivinen ohjelmapolitiikka tähtäsi Suomen yhteiskuntajärjestyksen kumoamiseen - sosialismiin ja kommunismiin. Kaikki tapahtui Kremlin tieten ja tuella. Tilanne karkasi käsistä, sillä kommunistien leiriin liukunut valtion radiomonopolin pääjohtaja Eino S. Repo salli ideologisen aivopesun.

VASTATULIEN SYTYTTÄJIÄ PAINOSTETTIIN JOPA MURHAUHKAUKSILLA

Kaikki näissä videoissa esiintyvät henkilöt olivat pelottomina sytyttämässä niitä vastatulia, jotka vähitellen pysäyttivät kommunistisen propagandavyöryn. Monet heistä joutuivat julkisen painostuksen ja puhelinterrorin kohteiksi. Joitakin uhattiin jopa ampumisella tai hirttämisellä, kun vallankumous alkaa.

Marjatta Väänänen Ministeri Marjatta Väänänen:
Repo oli taistolaisten henkinen johtaja. Kommunistien tavoitteena sosialistinen Suomi. Minut uhattiin murhata, koska vastustin.

Kullervo Rainio Professori, sotaveteraani Kullervo Rainio:
Ideologista informaatiosotaa, jossa kommunistit soluttautuivat tiedotusvälineisiin. Revon Yleisradio oli vallankumouksen valmistelun tärkein propagandaväline. Olin taistolaisten hirttolistalla.

Osmo A. Wiio Professori Osmo A. Wiio:
Tampereen yliopiston marxilainen koulukunta halusi valtion viestintämonopolin. Kommunistit harjoittivat häikäilemätöntä mielipideterroria ja henkilökohtaista vainoa. Minut luvattiin hirttää ampumisen sijasta, kun vallankumous alkaa.

Björn Alholm Suurlähettiläs, sotaveteraani Björn Alholm:
Pääjohtaja Repo oli KGB-agentti Akulovin ja presidentti Kekkosen viestinviejä. Nykytutkimuksen mukaan Repo oli Neuvostoliiton ”operatiivinen kontakti”. Minä olin lähettiläänä Moskovassa ja muuallakin jatkuvassa tarkkailussa, koska olin sitoutumaton toisinajattelija.

Pentti Poukka Päätoimittaja, sotaveteraani Pentti Poukka:
Äärivasemmisto oli ”vihollisen asialla” Neuvostoliitto uuvutti Suomea ideologisesti, reporadio tärkein kanava. Sota jatkui aseiden vaiettua aina Neuvostoliiton romahtamiseen saakka.

Jarmo Viljakainen Kirjan tekijä, tietokirjailija Jarmo Viljakainen:
Reporadio oli akselin NKP-KGB-SKP tärkein propagandakaaderi. Kommunistien soluja myös MTV:ssä ja lehdistössä. Minunkin alaisenani oli uskollisia Leninin sotureita.

Olavi Hurmerinta Professori, sotilaspoika Olavi Hurmerinta:
Tiedonantaja - lehti haukkui minua mustan taantumuksen kätyriksi.Taiteilijaseurassa kovaa kamppailua taistolaisten kanssa.Minua lyötiin keskellä katua, koska pilapiirrokseni eivät olleet kommunistien mieleen.